fbpx

Mikä on Art Helsinki?

Olemme yhden miehen taulukauppa, jonka kantavana ajatuksena on tarjota uniikkia taidetta järkevään hintaan.

Olen itseoppinut taidemaalari. Minua on aina kiehtonut abstrakti maalaustaide, jossa on usein keskeistä jännitteisessä suhteessa olevat muodot ja väripinnat. Ajattelen esimerkiksi amerikkalaista abstraktia ekspressionismia kuten Clyfford Stilliä tai, lyyrisemmässä muodossa, Mark Rothkoa, joiden teoksissa värikentät keskustelevat toistensa kanssa tai vastustavat toisiaan niin, että lopputulos on sekä pelkistetty että kiinnostava. Tätä olen pitänyt hyvänä tavoitteena myös omissa maalauksissani. 

 

Abstrakti taide ei kuitenkaan merkitse välttämättä kaiken esittävyyden kieltämistä. Joku on sanonut, että abstraktin ja realistisen taiteen erottaminen ei ole niinkään kategoriakysymys vaan niissä on kysymys eri intensiteeteistä.

Olen ottanut tämän oivallisen muotoilun myös omaksi lähtökohdakseni. Käytännössä maalauksen aiheena saattaa olla joku maiseman tapainen havaittavissa oleva asia, mutta etäännytän ilmaisua niin, että kohde kyseenalaistuu tai saa kokonaan uuden ilmeen. Tässäkin on kysymys tunnistettavan ja tunnistamattoman välisestä vuoropuhelusta, esittävyyden ja ei-esittävyyden välisestä rajankäynnistä ja jatkuvasta jännitteestä.

Toimin pitkään tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa, ja maalausharrastukseni muuttui ammattimaiseksi vasta 2000-luvulla. Siksi minulle ei toistaiseksi ole kertynyt näyttelykokemusta. Tunnettuuden puutetta korvannee kuitenkin töiden laatu, josta en ole koskaan tinkinyt.

asiakasystävälliset hinnat

Ei välikäsiä

Hinnoittelu on hyvin asiakasystävällistä, koska myyn maalauksia suoraan, ilman välikäsiä.

Ei korkeita hintapyyntöjä

Se on sitä myös sen vuoksi, että teosten myyminen on verrattain tuore idea ja haluan tässä vaiheessa kasvattaa näkyvyyttä kaikkien taiteesta kiinnostuneiden keskuudessa korkeista lähtöhinnoista tinkimällä.

Ei arvonlisäveroa

Samasta syystä – toiminnan ollessa vielä harrastuksenomaista – arvonlisäveroa ei toistaiseksi lisätä maalauksen hintaan.

“Kaikki, mikä on kuviteltavissa, on totta”

Pablo Picasso

Ajatonta taidetta

Taiteessa minua kiinnostaa värien toimiminen yhdessä, akryylimaalien materiaalisuus, niiden kromaattiset harmoniat ja väripintojen väliset suhteet.

Maalaus saattaa antaa vihjeitä maisemasta, mutta siitä puuttuu maisemalle tyypillisiä piirteitä ja kiinnekohtia, se ei selity vaan säilyy tulkinnoille avoimena.

"Halusimme tämän teoksen, sillä se sopii olohuoneeseemme. Sen värit ja kompositio toimivat hienosti ja se muistuttaa minusta kanaalimaisemaa. Jonathanin mieleen se tuo Kandinskyn taiteen."
Jonathan ja Minna
Helsinki
"Meillä oli pianon yläpuolella hyvä paikka taululle, mutta en ollut löytänyt siihen mitään sopivaa, kunnes ystävän vinkkaamana näin tämän teoksen. Ihastuin Talo auringossa -maalaukseen heti sen nähtyäni, sillä olohuoneemme kaipasi lisää väriä. Pidän myös taulun kerroksellisuudesta."
Susanna
Helsinki
"Muutin juuri omaan asuntoon ja halusin seinälleni jotain kivaa. Syksy nousee -maalaus teki minuun heti vaikutuksen. Siinä on kiva tunnelma."
Joa
Helsinki

ripustusvalmiita tauluja

Jokainen teos on yksittäiskappale: kahta samanlaista ei ole. Maalaukset ovat eri tyylisiä, värisiä ja kokoisia.

Teokset maalataan ammattilaistason väreillä (suosin Amsterdam-akryylivärejä) korkealuokkaiselle puuvilla- tai pellavakankaalle (toimittajina mm. italialainen Arte & Arte).

Mikäli et löydä itsellesi mieluista teosta valmiiden taulujen joukosta, sellainen voidaan toteuttaa sinulle tilaustyönä ilman lisähintaa. Ota yhteyttä kai@arthelsinki.fi

Työt myydään asiakkaan valinnan mukaan joko ripustusvalmiina (kiilakehyksin ja ripustusvaijerilla varustettuna) tai ilman kiilapuita rullalle käärittynä, jolloin ne voidaan lähettää postitusputkessa tilaajalle. Maalauksia ei ole kehystetty, ne on tarkoitettu ripustettaviksi sellaisenaan.

Teoksen nimi ja signeeraus löytyvät taustapuolelta.

tyyli

Miksi kuvallista ilmaisua pitää abstrahoida? Oudot, häiritsevät tai abstraktit elementit tai menetelmät pakottavat katsomaan tuttuja asioita uudella tavalla. Taide ei vain jäljennä olemassa olevaa, se tuo sen uudella tavalla näkyväksi. Sen lisäksi se luo jotain sellaista, jota ei ollut aikaisemmin olemassa. Tämä kaikki on nähdäkseni osa taiteen tehtävää, ja nämä ovat myös keinoja luoda teoksiin jännitteitä ja siten lisätä niiden kiinnostavuutta.

Ei-esittävä taide ei sido kohdettaan, mikä tarjoaa loputtomasti kiinnostavia mahdollisuuksia kuvalliseen esittämiseen. Siksi uskon myös, että teoksista on helppo löytää mieleisensä.    

”Uskallan väittää, että meillä on teosten laatuun nähden yksi kaupungin kilpailukykyisimmistä hinnoittelusta.”

myyntistudio

esittelytila

Teoksia ei ole saatavilla gallerioiden tai muiden välikäsien kautta, vaan ainoastaan Art Helsingistä. 

Tällä hetkellä esittelen maalauksiani vajaan 40 neliön katutason valoisassa yhteistilassa Herttoniemenrannassa, jonne voi tulla tutustumaan myytäviin teoksiin. 

 

Tärkeää minulle on taiteeseen tutustumisen ja kaupanteon vaivattomuus. Verkon kautta tilattaessa ostajalla on aina 14 päivän palautusoikeus.

tule käymään!

Jos haluat tulla katsomaan maalauksia, lähetä viesti osoitteeseen kai@arthelsinki.fi tai soita numeroon +358-45-1260064. Jos kaipaat taidetta, joka erottuu joukosta, olet tullut oikeaan paikkaan!